Senior jóga

Kímélő / senior jóga

Egy kíméletes, nagyon hatékonyan működő jógatípus az 50 év feletti korosztály számára és azoknak, akik finom, biztonságos mozgásokkal, légzőgyakorlatokkal szeretnék egészségüket karbantartani vagy visszanyerni, mert régóta nem sportoltak, túlsúlyosak vagy valamilyen betegség, sérülés miatt csak fokozatosan szoktathatják magukat vissza a mozgáshoz.

A jógagyakorlatok, melyek segítenek megőrizni a fizikai test rugalmasságát, nagyban segítik az életenergia áramlását. Ez nem csak a test izomrendszerére, hanem belső szerveire is jótékony hatással van, feltölti azokat energiával. A gyakorlatok jelentősen javítják a test öngyógyító képességeit. Ennek köszönhetően javul az általános közérzet is, energikusabbnak és mozgékonyabbnak érezhetjük magunkat. Mindez növeli az önbizalmat és a pozitív gondolkodás irányába vezet.

A senior jóga az életkori sajátosságokat is figyelembe veszi az óra felépítésben és ritmusában. Olyan jógapózok vannak összeillesztve, melyek fokozatosan teszik újra rugalmassá az esetlegesen elhanyagolt izmokat és ízületeket, elősegítik a csontsejtek szaporodását. Emellett -többek között- fokozzák a nyirokrendszer működését és gyorsítják a lelassult anyagcserét.

A testmozgást sosem késő elkezdeni!